Ahmet Yesevi İlkokulu Tarihçesi

05.12.2017 1272

TARİHÇE

Okulumuz ilk defa 1969 yılında Yeni Mahalle Ortaokulunun bir şubesi olarak, Sümer İlkokulu binasında ve "Sümer Ortaokulu" adıyla eğitim-öğretime başlamıştır.

1970-1971 yarıyıl tatilinde sümer mahallesindeki kendi binasının yapımı tamamlandığından (Şu an Sosyal Bilimler Lisesi) oraya taşınmış olup önce gündüzlü öğrencilere de hizmet etmeye başlamıştır.

1992 yılında Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda, Sümer İlkokulunun tüm öğrencileri bünyemize katılınca okulumuz "Sümer İlköğretim Okulu" adını almıştır.

UNESCO tarafından 1993 yılının tüm dünyada "Ahmet Yesevi Yılı" olarak ilan edilmesinden sonra yine Bakanlığımız emirleri doğrultusunda adımız tekrar değiştirilerek bu kez "Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu" adını almıştır.

1993-1994 Eğitim Öğretimi yılsonu gecesinde ise okulumuzun adının değiştiği bundan sonra "Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu" olarak anılacağı Nazilli halkına duyurulmuştur.

1994-1995 Eğitim Öğretim yılı başında Anadolu Öğretmen Lisesi ile karşılıklı olarak yer değiştirilmiş olup bugünkü binasına taşınmıştır.

1996-1997 Eğitim Öğretim yılına gelindiğinde Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda yatılı kısmı iptal edilmiştir.